Diete si nutritie

Publicat Marti, 21 august 2012 , de Administrator

3 motive sa mananci morcovi

Morcovul este o leguma dulce, crocanta si plina de vitamine si aduce multe beneficii organismului. Iata de ce este bine sa il mancam.Previne cancerul.

Cancerul este una dintre afectiunile in tratamentul caruia morcovul s-a evidentiat. Cercetarile au aratat ca persoanele care prezinta o lipsa de betacaroten prezinta un risc de doua ori mai mare de a suferi de cancer.

Astfel, specialistii ne recomanda, pentru a ne mentine sanatatea, sa consumam morcovi in fiecare zi, in cantitati rezonabile.

Protejeaza pielea. MorĀ­covii ne asigura si cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic.

Betacarotenul este un pigment galben-portocaliu, gasit in toate plantele verzi, insa in cantitati mai mari in morcovi, spanac si pepene galben care ne ajuta sa avem o piele sanatoasa si frumoasa.

Scade tensiunea arĀ­teriala. Hipertensiunea arteriala poate fi tratata cu ajutorul sucului de morcovi. Pentru persoanele hipertensive este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de doua ori pe zi. Terapia trebuie sa se prelungeasca pe o perioada de 30 de zile.

Click! spune

Deoarece morcovii sunt substante solubile in apa, continutul nutritiv e mai bine absorbit in prezenta uleiului. Astfel, este indicat sa amestecati sucul de morcovi cu o picatura de ulei de masline, pentru ca organismul nostru sa absoarba toate elementele nutritive
» vezi articolul original


sursa:


Ads