Boli

Publicat Luni, 10 octombrie 2016 , ora 14:46, de Administrator

5 boli mortale cauzate de încălzirea globală

Deoarece temperaturile de pe Pământ cresc specialiștii avertizează că boli noi și vechi sunt pe cale să apară. Aceste boli se vor răspândi prin insecte indică aceștia.

1. Un caz cu antrax a făcut senzație anul acesta când din cauza căldurii rămășitele unui ren de acum 75 de ani s-au crăpat răspândind substanța mortală. 

2. Zika este un virus care cauzează febră la adulți, dar poate fi mortal în cazul femeilor însărcinate. Acesta se transmite printr-un țânțar găsit la tropice. Atunci când este foarte cald virusul se răspândește rapid.

3. Boala zombie: În anul 2015 specialiștii au descoperit că în Siberia există un virus care după 30.000 de ani este încă infecțios. Din fericire, virusul infectează doar amibe, nefiind periculos pentru oameni. Săpăturile miniere ar putea să trezească bacterii care au dormit timp de milenii.

4. Babeoza este o boală transmisă prin țânțari, iar infectarea se produce deseori vara. Odată cu încălzirea vremii această boală se poate înmulți mai ușor.

5. Holera este o boală care se răspândește prin apă contaminată și este posibil să revină în forță dacă vremea se va încălzi. „Aș pune holera prima pe lista de îngrijorare în privința bolilor care vin odată cu încălzirea globală” spune David Morens cercetător la Institutul Național de Alergii și Infecții pentru revista Think Progress în 2015. „Holera iubește apa caldă, așa că dacă vremea se încălzește la fel și apa, iar ea se va simți la ea acasă”, adaugă acesta. Odată cu încălzirea globală holera va deveni mai înfricoșătoare. 

Ads