Diete si nutritie

Publicat Miercuri, 12 octombrie 2016 , ora 18:02, de Administrator

Are 3 ani și 50 de kilograme, acest copil din Botoșani suferă de obezitate morbidă

Copilul avea 10 kilograme la vârsta de 2 luni, iar medicii l-au diagnosticat cu obezitate morbidă. De teamă ca autoritățile să nu ia copilul, bunica sa nu a apelat la autorități.

Mama copilului se află în străinătate singura persoană care se ocupă de îngrijirea lui este bunica sa. Copilul cântărește 50 de kilograme, greutate care în mod normal o au copiii de 12 ani. Nu este și cazul acestuia care are doar 3 ani. Copilul mănâncă 6-7 mese pe zi, ceea ce face dificilă situația ca bunica să-l țină în brațe. Copilul va beneficia de un program special, dar va rămâne alături de bunica sa după ce Protecția Copilului din orașul natal al copilului s-a autosesizat. 

Acesta nu poate merge la grădiniță din cauza faptului că este imobilizat la pat, iar viața sa este foarte dificilă. Obezitatea este un fenomen din ce în ce mai răspândit, iar îngrijorător este că din ce în ce mai mulți copii au greutăți mult mai mari decât ar trebui să aibă la vârsta lor. Doctorii spun că având un tratament corespunzător precum kinetoterapia și un regim alimentar adecvat va putea să-l ajute pe băiat să aibă o viață normală.

Ce credeți despre acest caz?

Ads