Ginecologie si sarcina

Publicat Joi, 01 septembrie 2016 , ora 13:14, de Administrator

Avantajele și dezavantajele sarcinii la diverse vârste

Un prim avantaj al sarcinii după 20 de ani este maturitatea fiziologică constând în dezvoltarea deplină a organismului. Toate organele funcționează corect, asigurând dezvoltarea armonioasă a fătului.

Există și riscuri privind o sarcină cuprinsă în intervalalul 20-30 de ani sunt stilul de viață dezorganizat și vicii precum fumatul sau alcoolul. De aseamenea, consumul alimentelor de tip fast food sau a băuturilor bogate în cofeină afectează evoluția sarcinii. 

Avantajele unei sarcini în care femeia e trecută de 30 de ani constau în maturitatea și responsabilitatea ridicată a mamei. La această vârstă mama îți face analize de sânge și are grijă mai mare de sănătatea sa.

Riscurile unei astfel de sarcini constau în eventuale complicații care pot afecta viața copilului. Doar 70% dintre sarcinile la 40 de ani sunt duse la bun sfârșit. 

Sunt multe sarcini până în 20 de ani și acestea sunt foarte periculoase deoarece aceste persoane nu cunosc cum ar trebui să se îngrijească și nu își fac toate analizele necesare. În plus, organele lor reproductive nu sunt complet dezvoltate.
Ads