Ginecologie si sarcina

Publicat Miercuri, 13 aprilie 2016 , de Administrator

Ce sanse de a ramane insarcinate au femeile infertile

Femeile care nu pot ramane insarcinate pot recurge la o metoda moderna, folosita cu succes in clinicile din strainatate: fertizilarea in vitro cu ovocite donate.

La noi in tara, donarea de ovocite nu este reglementata prin lege, insa doritoarea poate apela la aceasta procedura in clinici din Europa.

"Este singura șansa pentru femeile trecute de 40 de ani, care nu mai au ovocite viabile. Din pacate insa, sunt și femei tinere, cu problem medicale destul de grave a " de exemplu li s-au scos ovarele din cauza unor tumori, sau ovarele lor nu produc ovule de calitate, care nu au alta soluție. Mai este și cazul in care femeia are o boala transmisibila genetic și risca sa nasca un copil bolnav", explica medicul ginecolog Massawi Tarig, specializat in probleme de fertilitate, pentru Tudor Communication.

E aleasa o donatoare care sa-ti semene fizic

Rata de succes a acestei proceduri ar fi de 60%, mai mare decat in cazul fertilizarii in vitro cu ovocite proprii, unde procentul este de numai 40%. Trebuie sa stiti ca, in tarile unde donarea de ovocite este legala, donatoarele sunt supuse unor analize medicale complexe, pentru a exclude riscul transmiterii unor boli genetice sau infectioase. De asemenea, medicii analizeaza atent istoricul familiei și profilul hormonal al donatoarei, iar testele sunt repetate periodic. La clinicile din Cehia, spre exemplu, medicii compara inclusiv caracteristicile fizice ale donatoarei cu poza viitoarei mamici, astfel incat cele doua sa semene cat mai mult.

Primii pasi incep din Romania

Romancele care vor sa ramana insarcinate in acest fel trebuie sa-si aleaga o clinica din strainatate si apoi ia legatura cu medicul lor ginecolog de aici. Cu cinci saptamani inainte, acesta va face o serie de analize si o injectie cu hormoni, menita sa alinieze mentruatia pacientei cu cea a donatoarei. In al doilea pas, pacienta incepe sa ia pastile cu estrogen, pentru a forma endometrul. Al treilea pas, care incepe dupa sosirea la clinica din strainatate, e alocat pregatirii endometrului in vederea implantarii embrionului. Aici se va sta circa 9 zile.» vezi articolul original

Ads