Ginecologie si sarcina

Publicat Vineri, 08 mai 2015 , de Administrator

Ce se poate intampla daca mananci prea mult in timpul sarcinii

Majoritatea femeilor insarcinate iau in greutate intre 10 și 12 kilograme pana la sfarșitul sarcinii. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca mancatul excesiv in timpul sarcinii poate duce la obezitate in cazul fetusului.

Studiul releva ca șansele ca noul-nascut sa devina obez pana la varsta de opt ani ar putea crește din cauza obiceiului mamei de a manca prea mult in timpul sarcinii, arata Daily Mail.

Pentru cercetare au fost selectați aleatoriu peste 5.000 de copii din baza de date naționala a Greciei. Aceștia au fost asociați cu mamele lor, care au fost contactate prin telefon pentru a raspunde la cateva intrebari despre perioada sarcinii.

Rezultatele cercetarii spun ca mancatul excesiv, fumatul și sedentarismul in perioada sarcinii sunt strans legate de predispunerea copilului la ingrașare și obezitate pana la varsta de opt ani. Mai mult, exercițiile fizice de dificultate moderata ar putea scadea șansele acestuia de a deveni supraponderal in copilarie.

"Specialiștii ar trebui sa sfatuiasca femeile sa nu fumeze și sa faca exerciții fizice moderate in timpul sarcinii pentru a preveni o potențiala obezitate a copilului", au declarat cercetatorii.» vezi articolul original

Ads