Boli

Publicat Joi, 20 octombrie 2016 , ora 14:01, de Administrator

Cei mai înalți oameni din lume: A fost descoperită o genă a gigantismului

Această genă există și în zilele noaste, astfel că mitologia irlandeză bazată pe oameni gigantici este cât se poate de reală.

Au fost extrase mostre de ADN din oasele lui Charles Byrne, cel mai înalt om din secolul 18 și au fost descoperitea alte cinci familii purtătoare de această genă. Acestă genă se găsește în Irlanda de cel puțin 1500 de an, iar toate familiile care poartă în prezent gena au un strămoș cumun din acele vremuri. Sunt realizate câteva studii despre gigantism cu speranța că se va putea stopa acest fenomen la cei afectați și de a înțelege mai bine acest fenomen. Inițial oamenii au crezut că este vorba doar de povești din folclor, dar acești oameni foarte înalți chiar există în Irlanda. 

În Mid Ulster cel puțin 1 din 150 de oameni este gigant și este probabil cea mai mare populație de giganți din lume. Simptomele variază, iar această boală poate apărea în copilărie sau la vârsta adultă. Este foarte dureros la copii deoarece această boală poate veni cu dureri de spate, dureri de cap, probleme de vedere, picioare și mâini foarte lungi. Mușchii pot fi foarte slăbiți, hipertensiune și probleme cu somnul. Chiar dacă acești oameni pot părea puternici este o condamnare pentru ei deoarece au toate aceste dureri. Deși avem o fascinație pentru acești oameni, ei nu trăiesc foarte mult. Cercetătării speră ca acești oameni să poată fi găsiți doar în mitologie.  
Ads