Ginecologie si sarcina

Publicat Vineri, 12 iunie 2015 , de Administrator

De ce apar alunițe in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, tenul și pielea femeilor sufera diverse modificari, de la pete la alunițe noi, in urma carora viitoarele mamici se alarmeaza și cred ca acestea sunt semnele apariției unor probleme de sanatate.

Iata de ce apar alunițe in timpul sarcinii.

Medicii au alcatuit o lista cu modificari care pot interveni in timpul perioadei in care o femeie este gravida, publicata pe sfatulmedicului.ro. Printre acestea se numara inchiderea la culoare a mameloanelor și organelor genitale externe, inchiderea la culoare a alunițelor, apariția unei linii negre pe abdomen, intre ombilic și zona pubiana, dar și apariția alunițelor. De obicei, majoritatea dintre aceste modificari sunt cunoscute de femeile gravide, insa acestea se intreaba, in special, de ce apar alunițe in timpul sarcinii.

De ce apar alunițe in timpul sarcinii: Ce sunt alunițele

Inainte de a raspunde la intrebarea "de ce apar alunițe in timpul sarcinii", trebuie sa știm ce sunt alunițele. Acestea se identifica drept formațiuni mici și colorate la nivelul pielii, de obicei sub forma rotunda. Culoarea variaza de la maro deschis la maro inchis, mai ales in timpul sarcinii, iar de obicei sunt beningne. Totuși, daca observați o leziune la nivelul alunitelor, inflamarea acestora sau mai mult de trei nuanțe de culoare pe suprafața uneia dintre ele, cel mai bine este sa va prezentați la medicul dermatolog.

De ce apar alunițe in timpul sarcinii: Hormonii sunt de vina

Multe femei se intreaba de ce apar alunițe in timpul sarcinii, dar sunt curioase și in legatura cu celelalte modificari care intervin. Doctorii spun ca modificarea nivelurilor hormonale din sange sunt responsabile pentru aceste modificari și pentru apariția sau modificarea culorii alunițelor. In timpul sarcinii, valorile estrogenului și al hormonului stimulator de melanocite, al carui efect este hiperpigmentarea. Mai mult, valorile estrogenului cauzeaza modificari la nivelul venelor, facandu-le mai vizibile la suprafața pielii. Totuși, cele mai multe astfel de modificari sunt temporare și inofensive, insa daca observați anomalii, infecții sau leziuni, cel mai bine este sa va prezentați la un consult dermatologic.» vezi articolul original

Ads