Ginecologie si sarcina

Publicat Joi, 07 aprilie 2016 , de Administrator

De ce e bine sa facem sex dupa o cearta cu partenerul

Una dintre cele mai placute activitati ale oamenilor este sexul, iar pe langa asta, este benefic pentru organism din toate punctele de vedere. Chiar si atunci cand trebuie sa pui punct unui conflict in cuplu.

Deseori se intampla ca intr-o relatie sa existe discutii mai aprinse. Insa sexul dupa o cearta cu partenerul este o varianta la care apeleaza foarte multe perechi pentru a-și rezolva problemele. Iata cateva motive pentru care este bine sa faceti dragoste dupa un conflict in cuplu.

Sexul este cel mai bun relaxant natural

In timpul actului sexual se elibereaza o serie de hormoni, printre care serotonina și oxitocina, responsabili cu starea de bine, de relaxare. Din acest motiv, sexul dupa o cearta in cuplu este recomandat și este considerat cel mai bun relaxant natural pentru cei doi parteneri, cand au o situatie conflictuala.

Poate revigora relația de cuplu

Cele mai multe cupluri apeleaza la sexul de impacare pentru a-și reimprospata relația. Cu toții știm ca cei mai mari dușmani ai vieții sexuale sunt conflictele si rutina. Adesea, in cuplurile de lunga durata, activitatea intima este negijata și, din acest motiv, relația ajunge sa fie tensionata. In aceasta situație, sexul poate fi o alternativa reușita pentru a depași aceasta situație.

Intarește legatura emoționala

Dupa o cearta in cuplu, sexul de impacare reaprinde flacara dintre parteneri, ajutandu-i in acest fel sa-și creeze din nou intimitatea și confortul emoțional de care au nevoie. In timpul actului sexual, partenerii nu se mai gandesc la propria persoana, ci la felul in care ar putea sa-și satisfaca perechea. Aceasta atitudine nu face altceva decat sa cimenteze și mai mult sentimentele pe care partenerii le au unul pentru altul.» vezi articolul original

Ads