Diete si nutritie

Publicat Duminica, 01 iulie 2012 , de Administrator

De ce rosiile nu mai au niciun gust

Un grup de cercetatori au descoperit ca selectia axata strict pe culoarea si aspectul exterior al rosiilor a dus la pierderea genelor responsabile de continutul de zaharuri si arome.

In consecinta rosiile nu mai au acelasi gust cu care ne-am obisnuit din copilarie.

"Descoperirea este un mare pas inainte in cercetarile noastre, care au ca scop intelegerea tuturor etapelor prin care trec rosiile, de la crestere pana la coacere", declara Alisdair Fernie, un cercetator care studiaza compozitia chimica a tomatelor, in cadrul laboratoarelor Institutului de Fiziologie Moleculara a Plantelor Max Planck, din Potsdam.

Tomatele provin din America de Sud, iar in prezent sunt cultivate pe aproape toate continentele. Peste 15 milioane tone de tomate sunt recoltate doar din Statele Unite in decursul unui singur an. Fermierii culeg tomatele inainte sa prinda culoarea rosie.

De fapt, timp de peste 70 ani, fermierii au selectat si cules tomatele care aveau o culoare verde uniforma, inainte sa se coaca.

"In contrast, varietatile salbatice de tomate au in jurul coditei o zona de culoare verde inchis la culoare, ceea ce face mai dificila estimarea momentului la care pot fi recoltate. Pe langa acest aspect, cumparatorii gasesc ca tomatele care nu au un colorit uniform nu prea sunt bune de cumparat", declara Ann Powell, cercetator din cadrul Universitatii Davis din California, potrivit descopera.ro.



» vezi articolul original


sursa:


Ads