Ginecologie si sarcina

Publicat Sambata, 12 septembrie 2015 , de Administrator

De ce se oprește o sarcina din evoluție

La o ecografie de rutina, gravida poate primi trista veste ca sarcina s-a oprit din evoluție. Pentru ca problema sa nu se repete, este indicat sa se afle cauza.

O sarcina oprita in evoluție inseamna absența semnelor vitale ale fatului. Un diagnostic sigur este pus doar in urma unui examen ecografic, pentru ca de cele mai multe ori femeia insarcinata nu are simptome clare.  

In peste jumatate dintre cauzele sarcinilor stagnate este implicat factorul genetic. Astfel, potrivit statisticilor, in cazul sarcinilor stagnate in trimestrul I, 50% din țesutul eliminat conținea anomalii cromozomiale, in timp ce in cazul sarcinilor oprite din evolutie in trimestrul al II-lea, cauza genetica a fost implicata in proporție de aproximativ 20%.

Potrivit medicului giecolog Monica Pandrea, anomaliile cromozomiale au legatura cu varsta mamei, deoarece in urma mai multor statistici s-a stabilit ca, dupa varsta de 35 de ani, numarul sarcinilor oprite in evoluție este mult mai mare decat la femeile care nu au implinit aceasta varsta.  

Afecțiuni uterine

Fibroamele uterine sunt o alta cauza a acestei complicații a sarcinii, mai ales daca ele se afla in apropierea locului unde este implantat embrionul sau daca alimentarea cu sange a  placentei este afectata.

Citește pe clicksanatate.ro care sunt cauzele sarcinii oprite din evoluție.» vezi articolul original

Ads