Boli

Publicat Luni, 10 octombrie 2016 , ora 11:48, de Administrator

Fetița ei de 10 ani plângea sub duș. Aceasta a dus-o imediat la spital, dar nu știa ce o așteaptă

Grace Yeats era o fetită fericită din Noua Zeelandă. Iubea să facă sport și muzică, dar dintr-o dată simptomele răcelei au copleșit-o.

La începurt mama ei a crezut că este o simplă răceală deoarece era însoțită de simptome precum dureri de cap, tuse și febră. Dar a găsit-o pe fetită plângând în duș și și-a dat seama că este mai mult de atât. Au mers la spital imediat, dar a fost lăsată câteva ore să aștepte. Starea ei s-a înrăutățit și de abia mai putea să vorbească. Doctorii i-au făcut o radiografie și i-au luat o mostră din lichidul spinal descoperind că acesta suferă de o necroză. Creierul îi era afectat și se deteriora rapid. Nu putea fi făcut ceva pe termen scurt în afară de a-i da calmante pentru durere. Grace avea crize, nu putea să vorbească, să merargă sau să se miște, dar era în stare de conștiență. Medicamentele o ajutau să comunice, dar crizele se întorceau din nou. Grace s suferit mai multe operații care aua jutat-o să treacă peste. 

Grace are acum 13 ani și starea ei este îmbunătățită, dar are nevoie să fie supravegheată medical. Medicii nu știu când aceasta va fi independentă. Acum aceștia se concentrează pe a-i reduce durerea și se bucură de fiecare mic progres al fetei. Fata are nevoie de medicamente scumpe, operații și terapie. Pentru aceasta peste 1000 de oameni au donat, iar familia fetei este recunoscătoare. Și cea mai mare bucurie a fost atunci când în urma ultimei operații fata s-a trezit și i-a spus mamei sale alfabetul. Toți cei prezenți au fost uimiți de îmbunătățire. Această fetiță este o luptătoare. Sperăm ca starea ei să se îmbunătățească și să se bucure de o viață fără durere. 

grace_2.jpg
Ads