Sanatate

Publicat Miercuri, 24 octombrie 2012 , de Administrator

Iata ce produse te ajuta daca vrei sa te lasi de fumat!

Iti doresti sa renunti la tigari dar nu ai curaj? Afla ca pe piata exista medicamente si produse naturiste care te-ar putea ajuta foarte mult. Click! iti spune ce sa cumperi, unde le gasesti si cat te costa.


In ultimii ani, piata din Romania a fost invadata de tot soiul de pastile, spray-uri, gume, plasturi, picaturi si ceaiuri antitabac. Nu mai punem la socoteala zecile de modele de tigari electronice. Dar ce sa cumparam? Indiferent de ce am alege, un lucru este sigur: inainte de a cumpara, ar trebui sa consulti un medic. Numai acesta este in masura sa te consilieze si sa-ti prescrie atat produsul cat si doza pe care trebuie sa ti-o administrezi.

Guma si plasturii antitabac sunt medicamente

Daca dai o tura prin farmacii sau daca te documentezi pe Internet vei observa ca produsele antitabac sunt destul de scumpe, iar durata tratamentului e relativa, in functie cat de mult fumezi si cat esti de impatimit. Atentie! Odata ce ai inceput administrarea medicamentelor (guma, plasturi, sprayuri) trebuie sa renunti la tigari. In caz contrar, risti sa faci supradozaj. In ceea ce priveste tigara electronica, trebuie sa stii ca acest produs nu este un medicament! El nu prezinta certificat de siguranta sau eficienta.

Nu fuma daca urmezi tratament cu nicotina!

Ce gasim pe piata de la noi? Aceste produse au aparut foarte tarziu la noi, incepand cu anii 2004-2005, in timp ce in strainatate sunt comercializate din anii 70. "Odata ce au patruns pe piata romaneasca, produsele antitabac au devenit din ce in ce mai cautate. Sunt, practic, medicamente pe care le administram pacientilor dependenti de nicotina. Insa, ele isi fac efectul daca sunt administrate in mod corect, iar in timpul tratamentului nu fumam deloc", ne-a declarat Magdalena Ciobanu, medic in cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Pacientii fac greseli in administrarea medicamentelor

Magdalena Ciobanu, medic, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Plasturii, guma de mestecat si spray-urile sunt medicamente. Toate prezinta eficienta si siguranta in administrare. Insa, nu toti pacientii le administreaza corect. In cazul gumei, de obicei, se fac doua mari greseli: pacientul fumeaza in timpul tratamentului si se produce supradozajul, iar in al doilea rand nu o mesteca asa cum trebuie.

Guma Nicorette nu este o simpla guma de mestecat! Daca o mestecam continuu nicotina ajunge in saliva, iar apoi in stomac si riscam afectiuni gastrice. In ceea ce priveste tigara electronica, nu recomand acest produs. Pe langa nicotina, contine multe alte substante chimice care, s-a demonstrat, sunt cancerigene. Deci, renuntam la substantele cancerigene din tigara dar inhalam altele din tigara electronica. Nu am facut nimic! Mai mult, nu te ajuta sa scapi de obiceiul de a fuma daca tu continui sa il faci. Tigara electronica poate fi folosita de catre persoanele care recunosc deschis ca nu vor sa se lase de fumat sau se afla in locuri publice in care fumatul este interzis. Acest produs nu este testat pentru siguranta si eficienta".

Un tratament complet poate ajunge la 1.000 de lei

Plasturi Nicorette - o cu­­tie are 7 bucati. Un plasture se tine pe piele 16 ore. Tratamentul dureaza 8 saptamani. Pentru un tratament complet ai nevoie de circa 12 cutii, care te vor costa 1.027,2 lei.

Guma Nicorette - o cutie contine 30 de bucati. Se administreaza 10 gume pe zi. Tratamentul dureaza 3 luni. Pentru un tratament complet ai nevoie de 30 de cutii. Pretul este de 1.011 lei.

Nicotan spray - se administreaza 1,2 pufuri de 5-10 ori pe zi. Sticla contine 20 ml de substanta. Pentru un tratament complet tii o cura de 2 luni și ai nevoie de 5 cutii. Te va costa 107,75 lei.

Nicostop capsule - o cutie contine 30 de capsule. Se iau 3 capsule pe zi, iar tratamentul dureaza timp de 30 de zile. Pentru un tratament complet ai nevoie de 3 cutii care te vor costa 111,75 lei.» vezi articolul original


sursa:


Ads