IRUXOL mono, unguent sanatate.rol.ro


Adaugat: Marti, 30 noiembrie 1999


IRUXOL mono, unguent

Nume: IRUXOL mono, unguent
Producator: Knoll A.G.

Compozitie: Iruxol mono este un preparat enzimatic de Clostridium histolyticum continand ca substanta activa colagenaza clostridio-peptidaza A (E.C. 3.4.24.3.) si alte proteaze inrudite. 1g unguent contine mai putin de 1,2 unitati de clostridiopeptidaza A si cel putin 0,24 unitati de alte proteaze, intr-o baza lipofilica si anhidra.
Mod de actiune: Procesul de vindecare al ranilor este mult grabit daca suprafata lor este curatata de tesuturile necrozate care pot fi fixate prin bride de colagen. Colagenazele sunt singurele enzime proteolitice capabile sa actioneze asupra colagenului nativ. Actiunea sinergica a colagenazei si a celorlalte proteaze conduce la descompunerea tesuturilor necrozate ale plagii, prin aceasta realizand efectul de curatare a plagii. Iruxol mono nu actioneaza asupra epiteliului intact, tesutului de granulatie, tesuturilor celular subcutanat si muscular, asa incat tesuturile sanatoase nu sunt afectate. Iruxol mono impiedica dezvoltarea bacteriilor din plagile suprainfectate prin actiunea sa proteolitica si debridanta ce indeparteaza tesuturile necrozate, mediu propice dezvoltarii bacteriilor.

Indicatii terapeutice: Iruxol mono este indicat pentru debridarea enzi-matica a plagilor cu tesut necrozat ce afecteaza dermul si/sau hipodermul.

Contraindicatii: Iruxol mono nu trebuie utilizat la pacientii alergici la una din componente.

Reactii adverse: Iruxol mono este in general bine tolerat, rar pot aparea reactii locale ca: durere, senzatie de arsura, iritatii.

Interactiuni medicamentoase: Folosirea concomitenta a antisepticelor, metalelor grele, detergentilor, sapunului cu Iruxol mono inhiba activitatea colagenazei. Iruxol mono nu trebuie aplicat concomitent cu: tetracicline, gramicidin si tirothricin. Iruxol mono s-a dovedit a fi compatibil cu cloramfenicolul, neomicina, framicetina, bacitracina, polimixina B si macrolidele. Iruxol mono nu este stabil perioade mai lungi in prezenta umezelii.

Precautii: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius.

Mod de administrare: Pentru a garanta eficacitatea tratamentului enzimatic al plagilor cu Iruxol mono suprafata plagii trebuie sa fie suficient de umeda pe toata perioada tratamentului. Suprafata plagilor uscate trebuie umezita cu ser fiziologic, sau alte solutii bine tolerate de tesuturi - glucoza. Crustele uscate si dure trebuie inmuiate prin aplicarea unui pansament umed. Direct pe suprafata usor umezita se va aplica un strat de aproximativ 2 mm de Iruxol o data pe zi. Uneori este necesara folosirea preparatului de doua ori pe zi. In general este suficienta schimbarea pansamentului o data pe zi. O crestere a efectului se poate obtine prin aplicare unguentului de doua ori pe zi. Rezultatele tratarii ulcerului varicos cu Iruxol mono pot fi iimbunatatite prin folosirea unui bandaj elastic; de asemenea, in tulburarile circulatorii arteriale efectele tratamentului cu Iruxol mono depind si de tratamenul medicamentos corect al arteriopatiei.

Forma de prezentare: Tuburi de 10 si 20 g de Iruxol mono. A nu se lasa la indemana copiilor. A se pastra la loc uscat si rece.  • Taguri:

Comentarii

Adaugat de Aura Munteanu la data 2015-09-23 09:48:41, 9:41

Mama este bolnava la pat de cativa ani; ca urmare a facut rani pe spate, desi este spalata, ingrijita si intoarsa. Singurul unguent capabil sa vindece ranile este Iruxol; ajunge sa-i aplic de 2-3 ori si se vindeca, pielea se reface. Nimic altceva nu merge. Din pacate, tubul de Iruxol din casa a expirat, folosit foarte rar si in cantitati mici caci este foarte eficient. Nu am posibilitati sa merg in Italia si sa-i cumpar de acolo, iar in Romania nu se gaseste nici pe site-urile de medicamente. Ce trebuie sa faca oamenii ca sa se importe si la noi acest unguent? Ce am folosit noi este Iruxol cu colagenaze si cu cloramfenicol. Pur si simplu pielea creste la loc cu acest unguent.Adaugat de nicu la data 2014-03-11 05:53:11, 5:35

unde pot gasi acest produs caci am intrebat la toate farmaciile si nimeni nu stie de el?Adaugat de Maria la data 2014-01-31 22:49:49, 22:32

Recomand Unguentul Iruxol. Tatal meu are o rana la degetul mare de la picior. Mentionez ca este diabetic. Schema de tratament este: Curatat piciorul cu apa calduta, dat degetul mare cu betadina, api cu unguent Iruxol, se pune pansament Cuticell Clasic-Paraffinegaze , apoi se pune pansament steril. dupa care se leaga piciorul cu un pansament tip fasa. Se folosesc numai pansamente sterile. Mentionez ca unguentu IRUXOL SI pansamentul Cuticell Clasic-Paraffinegaze , se gasesc in farmaciile din Italia si sunt aproximativ 25 euro; se dau fara reteta.citeste ultimele comentarii adaugate pe site

Alte Articole

» IXEL

» ISICOM

Cele mai citite aziIRUXOL mono, unguent