Boli

Publicat Joi, 22 septembrie 2016 , ora 16:52, de Administrator

Medic român care a scăpat de obezitate - boala dependenților de mâncare

Atunci când organismul are prea multă energie rezultată din calorii, ele se transformă în grăsime. 

Obezitatea este o boală a celor dependenți de mâncare. Raluca Parasca este medic primar anestezie terapie intensivă și un fost pacient ce a avut o intervenție chirurgicală din cauza obezității. Aceasta spune că organismul obezilor blochează senzația de sațietate, ducând la o poftă continuă de a mânca. Ei au mai multe episoade de foame pe zi și au aceeași dependență pe care alcoolicii o simt față de obiectul dependenței. 


Obezitatea este unul din factorii care cauzează moartea lângă alcoolism, sex neprotejat, igienă eficitară și hipertensiune arterială. Aceasta poate cauza boli precum: diabet zaharat, boli cardiovasculare, infarct miocardic, cancer și turburări de fertilitate. 

Referindu-se la tratamentul obezitatii, dr. Anamaria Iulian, medic primar medicina de familie, consilier de nutriție, spune: "Ceea ce trebuie modificat în primul rând este comportamentul alimentar. Ca să slăbească, o persoana obeză trebuie să învețe ce înseamna alimentație echilibrata și ca fără mișcare nu se poate'. Regula celor trei mese și doua gustari pe zi este esențială. Micul dejun este cea mai importantă masa a zilei, potrivit dr. Iulian. "Asigurându-i organismului energia de care are nevoie în prima parte a zilei îl incurajăm să devină generos cu caloriile, adica să le consume, nu să le stocheze. Tot din același motiv, dacă avem poftă de ceva dulce, ne putem permite 3-4 patrațele de ciocolata dimineața, spune medicul.

Ads