Sanatate

Publicat Vineri, 21 martie 2014 , de Administrator

Medicamentele pot face si mult rau!

Iei pastile in speranta ca te vor pune pe picioare. Dar nu intotdeauna se intampla asta. Sunt situatii in care medicamentele iti fac mai mult rau decat bine.

Citeste in revista "Click! pentru femei" care sunt efectele adverse ale pastilelor.

Banalul paracetamol, un pericol? Paracetamolul este fara indoiala unul dintre cele mai utilizate medicamente de catre romani.

Nu are nevoie de prescriptie de la medic si este luat pentru o gama larga de afectiuni, raceala, gripa, dar si dureri. Luat fara recomandarea prealabila a medicului, banalul paracetamol poate avea efecte secundare neprevazute.

El afecteaza in timp functionarea ficatului si a rinichilor si poate creste frecventa crizelor de astm in cazul persoanelor ce sufera de aceasta afectiune. Gravidele trebuie sa stie ca, luand paracetamol, probabilitatea ca bebelusul sa sufere de astm sau de alte probleme respiratorii creste cu 21%.

Calmantele pot duce la aparitia cancerului. Migrenele, durerile articulare sau crampele abdominale pot fi ameliorate cu ajutorul calmantelor, a ibuprofenul si a diclofenacul fiind cele mai utilizate medicamente in acest sens. Insa, administrarea lor nu ramane fara efecte secundare.

Senzatia de greata, diareea si ametelile se numara printre cele mai usoare neplaceri pe care le poate da ibruprofenul. Administrat in mod repetat, el creste semnificativ riscul de cancer la san. Diclofenacul, pe de alta parte, creste incidenta atacurilor de cord si a hemoragiilor stomacale.

Antibioticele te predispun la infectii. Adesea, racelile, gripele sau chiar si cele mai mici infectii sunt tratate dupa ureche cu antibiotice. Administrarea lor ar trebui facuta doar cu acordul medicului specialist, in caz contrar efectele adverse nu se vor lasa asteptate.

Pe langa faptul ca bacteriile vor capata in timp rezistenta la substanta activa, antibioticele, in special penicilina si amoxicilina, predispun la infectii cu virusul herpetic sau cu candida, precum si la inflamatii articulare.» vezi articolul original

Ads