Uleiul de catina, bun pentru inima sanatate.rol.ro


Adaugat: Joi, 23 mai 2013


Uleiul de catina, bun pentru inima
Sub forma de ulei, catina este folosita de mii de ani in usurarea simptomelor bolilor de inima si de piele, precum si a reumatismului. Revista "Click! pentru femei" iti prezinta metode pe cat de simple, pe atat de eficiente de a-ti prepara singura acest ulei.

Intareste sistemul imunitar

Uleiul de catina este bogat in vitamine (A, B-uri, C, D, E), acizi grasi esentiali, beta caroten, flavonoide, acizi grasi esentiali si alti compusi importanti. Toate aceste substante "lucreaza" impreuna atunci cand in organism exista o infectie cu stafilococ.
In plus, remediul contribuie la intarirea sistemului imunitar, prevenind reaparitia si inmultirea bacteriilor periculoase.

Se iau 30-40 de picaturi pe zi, simplu sau cu putina miere. O cura dureaza minimum 14 zile.

Domoleste simptomele reumatismului

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si analgezice, uleiul de catina actioneaza in mod asemanator cu medicamentele destinate tratarii reumatismului. Pentru efecte vizibile, se recomanda o cura de o luna, timp in care se iau doua picaturi de ulei de catina cu o lingurita cu miere, de trei ori pe zi.

Alte avantaje ale uleiului de catina

Fortfiant pentru inima

Catina contine aproximativ 20 de tipuri de acizi grasi nesaturati, care au o serie de efecte pozitive asupra organismului. Pe langa faptul ca reduc nivelul de colesterol "rau" din sange, aceste substante active imbunatatesc fluxul sanguin catre inima si creier, scad vascozitatea sangelui si inlatura durerile de cap.

Cum il prepari

Intr-un vas de lemn pune 150 g fructe proaspete de catina maruntite pe care le acoperi cu 150 ml de ulei de soia, de floarea-soarelui, de germeni sau de masline. Preparatul se tine la temperatura camerei trei saptamani, timp in care se agita de cateva ori pe zi. Dupa acest interval, zdrobeste boabele si pune-le din nou in ulei (cat sa le acoperi). De aceasta data, amestecul se tine la caldura si la lumina pentru inca doua zile. Partea limpede a compozitiei se transfera cu grija in sticlute de sticla si se depoziteaza in locuri racoroase, ferite de lumina.




» vezi articolul original


sursa:







  • Taguri:

Comentarii

citeste ultimele comentarii adaugate pe site

Alte Articole

Cele mai citite azi

















Uleiul de catina, bun pentru inima