Sanatate

Publicat Vineri, 21 februarie 2014 , de Administrator

Un absolvent al Universitații Carol Davila revoluționeaza medicina dentara

Doctorul Amos Yahav, absolvent al Universitații de Medicina și Farmacie Carol Davila din București, revoluționeaza stomatologia printr-o noua tehnica de augumentare osoasa, cu doua noi produse inovatoare, Bond Apatite și 3D Bond, ce au fost lansate astazi in premiera in Romania și care ofera avantaje calitative și financiare atat pentru pacient cat și pentru medic.

Concepute și patentate in laboratoarele Augma Biomaterials Ltd., cele doua produse revoluționare au fost realizate in urma unor cercetari desfașurate pe parcursul a 15 ani și nu conțin polimeri, fiind create din materiale pure. Bond Apatite este un ciment compozit pentru grefare osoasa sintetic, cu efect osteoconductiv, compus din hidroxiapatita și sulfat de calciu bifazic sub forma de pudra granulata, folosita pentru umplerea, creșterea osoasa sau reconstrucția defectelor periodontale sau osoase din zona orala și maxilo-faciala.

3D Bond este un ciment liant pentru grefare sintetic, cu efect osteoconductiv, bioresorbabil format din sulfat de calciu bifazic sub forma de pudra granulata și funcționeaza ca o schela pentru regenerarea osoasa in cadrul procedurilor dentare, urmarind umplerea, creșterea osoasa sau reconstrucția defectelor osoase din zona orala și maxilo-faciala. Folosirea acestor doua produse in procedurile de augumentare osoasa micșoreaza semnificativ timpul de recuperare dupa intervenție, imbunatațește consistența și calitatea osului și reduce semnificativ riscul de infecție grație proprietaților lor bacteriostatice. Aceasta practica a materialelor de augmentare pe baza de ciment s-a mai folosit pana acum doar domeniul medical al ortopediei.Medicul Yahav, care este, de asemenea, fondatorul și președintele Consiliului de Administrație Augma Biomaterials, a precizat in cadrul conferinței de presa ce a avut loc, astazi, la hotelul la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center ca Bond Apatite și 3D Bond vor fi puse pe piața din Romania doar dupa ce medicii stomatologi de aici vor invața cum se folosesc in urma unor cursuri de informare și formare, iar prețul va fi unul rezonabil, intrucat aceste doua produse au nevoie doar o ședința pentru a se fixa fața de trei ședințe cat necesita actualele materiale.
Bond Apatite și 3D Bond sunt disponibile sub forma de pulbere granulata impachetata intr-o seringa și au fost lansate deja și in SUA și in Marea Britanie.

» vezi articolul original

Ads