Sanatate

Publicat Vineri, 14 octombrie 2016 , ora 15:46, de Administrator

Zahărul: Ar trebui să-l eliminăm din dieta noastră?

Zahărul și-a căpătat o reputație de lup cel rău în relație cu sănătatea noastră. 

Mai multe studii publicate în Medical News Today asociază consumul de zahăr cu îmbătrânirea, probleme cu inima, obezitate și chiar cancer. Mai mulți experți de pe glob cred că ar trebui să eliminăm complet zahărul din alimentație, în timp ce alții recomandă reducerea acestuia. 

Sunt  mai multe tipuri de zahăr precum glucoza, fructoza sau lactoza ce se găsesc în fructe și alte alimente. Dar numeroase alimente pe care le consumăm au zaharuri adăugate pare îndulcesc produsele. Cele mai comune surse de zahăr sunt sucurile de fructe, prăjiturile, plăcintele, ciocolata etc. Un baton de ciocolată poate conține 6 linguri de zahăr. Un studiu din 2014 arată că riscul de a avea presiune mai mare a sângelui crește în cazul consumului mare de zahăr. 

Devenim dependenți de zahăr? Un studiu din 2008 spune că zahărul este o substanță toxică care provoacă dependență. Industria măncării folosește zahăru deoarece ei știu că te vei întoarce să cumperi mai mult. Zahărul este o recompensă și funcționează ca alte dtroguri care nu sunt legale, dar acesta este acceptat de către societate, este recreațional și are consecințe mortale. Medicii recomandă reducerea zahărului de la 10 % din aportul zilnic la 5 %. Această soluție este justificată de dorința de a reduce cariile dentare și greutatea corpului la obezi. Zahărul provoacă diabet și obezitate. Soluția este să tăiem din zahărul adăugat la cafea și ceai, să alegem alimentele cele mai slabe în zaharuri, atunci când facem prăjituri să reducem aportul de zahăr și să mâncăm fruce atunci când simțim nevoia de dulce. 

Ads